YENİ DÖNEM KURS

Yeni Dönem Kurs Kayıtlarımız başlamıştır. Kursiyerlerimizin 30 Eylül 2019 tarihine kadar ekte yer alan Kurs Talep Formunu doldurarak turkarsivcilerdernegi@gmail.com adresine göndermeleri gerekmektedir. Kurslarımız Ekim ayının ilk haftasında başlayacaktır. Lütfen Kurs Talep Formunun altında yer alan açıklamaları okuyunuz

ÖNEMLİ NOT: Sayın kursiyerlerimiz teknik bir arızadan dolayı kurs talep formu siteye eklenememektedir. Bu sebeple elektronik posta yoluyla talep eden kursiyerlerimize gönderilecektir. Formu doldurarak geri göndermeniz yeterlidir.

Açıklamalar:

1. Talepler yukarıda bulunan formu doldurarak 30 Eylül 2019 tarihine kadar  turkarsivcilerdernegi@gmail.com adresine gönderilerek yapılacaktır.
  2. Ders ve Seminerler Ekim ayının ilk haftasında başlayacaktır. Kurslarımız hafta içi (18.00-20.00)ve hafta sonu (Cumartesi 15.30-17.30) olarak düzenlenecektir.
  3. Ders ve Seminerler, talepler doğrultusunda açılacaktır.
  4. Ders ve Seminerler sonunda Türk Arşivciler Derneği onaylı katılım belgesi verilecektir.

Ders ve Seminer mekânları

1. Osmanlı Türkçesi ve Arşiv Belgeleri Dersleri: Sultanahmet Meydanında bulunan Türk Edebiyatı Vakfı Binasında yapılacaktır.

(Divanyolu Cad. No: 14 Sultanahmet / İSTANBUL-Sultanahmet Tramvay istasyonu yanı )

Osmanlı Türkçesi ve Arşiv Belgeleri Seminerleri için ücret 4 aylık süre için toplam 650 TL olarak belirlenmiştir.

2. Belge Restorasyonu seminerlerimiz: Türk Arşivciler Derneği binasında yapılacaktır.

(Talatpaşa Mah. Emirgazi cad. Sarıtaş Sok No:2 Kat:3 D:5 Kağıthane-İstanbul-Perpa Metrobüs Durağı Yanı)

Restorasyon kurslarımız için aylık ücret 200 TL olarak belirlenmiştir.

3:  Arşivcilik Bilgileri

Derneğimiz tarafından 3773 Sayılı Kanun Kapsamındaki Kamu Kurum ve Kuruluşları ve Özel Kurum ve Kuruluşlara yönelik olarak aşağıda belirtilen konularda eğitim ve rehberlik faaliyetlerimiz başlamıştır. Konusunda deneyimli eğitimci kadromuz tarafından verilecek eğitim ve rehberlik hizmeti derneğimiz merkezinde veya kurum ve kuruluşların talepleri halinde kendi belirleyecekleri yerde olabilecektir.

Eğitim Konuları:

-Temel Arşivcilik Bilgileri

-Mevzuat (3473 Sayılı “Muhafazasına Lüzum Kalmayan Evrak ve Malzemenin Yok Edilmesi Hakkında Kanun” 19816 Sayılı “Devlet Arşiv Hizmetleri Hakkında Yönetmelik”, “Haberleşme Kodu Uygulaması ile ilgili Başbakanlık Genelgesi”, “2005/7 sayılı Standart Dosya Planı Konulu Başbakanlık Genelgesi”

-Dosya Planı Hazırlama Usulleri

-Mükellef Kurumlarda Standart Dosya Planı Uygulaması

-Dosyalama Yöntemleri

-EBYS (Elektronik Belge Yönetimi Sistemleri)

-Arşiv Mekânları Standartları

-Birim Arşivi İşlemleri

-Kurum Arşivi İşlemleri

-Ayıklama ve İmha

-Devir İşlemleri

NOT: Ders ve seminer saatleri ve günleriyle ilgili bilgilendirmeler katılımcılara bildirilecektir. Seminer günleri katılımcıların talep ve istekleri doğrultusunda ilk hafta belirlenecektir.

12.9.2019

Arşiv Dünyası Dergisi

ARŞİV DÜNYASI DERGİSİ

Aralık sayımızda yayınlanacak olan dergimizin hakemli bölümünde makalelerin kabulü için gönderim tarihi 2 Kasım 2019'dur.

EDİTÖR KURULU

23.7.2019

HAZİNE-İ EVRAK'IN 171. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ VE XII. ARŞİVCİLİK GÜNÜ KUTLAMALARI

HAZİNE-İ EVRAK'IN 171. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ VE XII. ARŞİVCİLİK GÜNÜ KUTLAMALARI ÇERÇEVESİNDE DÜZENLENEN KAMU KURUMLARI e-ARŞİV'E HAZIR MI? TEMALI PANELİMİZİN PROGRAMI EKTEDİR. TEŞRİFLERİNİZİ RİCA EDERİZ EFENDİM...

13.11.2017

İSAM Veysel Paşa evrakının tasnif ve kataloglama çalışmalarını tamamlayarak araştırmacıların hizmetine soktu

20.4.2017

İSAM Hüseyin Hilmi Paşa evrakına ilave ettiği yeni belgeleri araştırmacıların hizmetine soktu

20.4.2017

Hazine-i Evrak'ın 170. Kuruluş Yıldönümü ve XI. Arşivcilik Günü Etkinliği Bildiri Özetleri

Hazine-i Evrak'ın 170. Kuruluş Yıldönümü ve XI. Arşivcilik Günü Etkinliği kapsamında sunulan bildirilerin özetleri web sitemizde yayınlanmıştır.

27.12.2016